Kedvetlenség

Mit tegyél, amikor nincs kedved semmihez?

Jártál már úgy, hogy nem volt kedved semmihez? Elvesztetted az ihletet, legszívesebben elvonultál volna egy lakatlan szigetre, ahol nem csináltál volna az ég világon semmi különöset… Az is lehet, hogy ehhez sem lenne kedved. Van úgy, hogy az ember megcsömörlik, és nem tud mit kezdeni magával. Egyik nap jön a másik után, majd a hetek, hónapok, és nem is igazán érti, hogy mi a csudát keres itt ezen a földön. Ha még nem jártál így, akkor vagy nagyon fiatal vagy, illetve azon kevesek egyike vagy, akik valóban megtalálták az életük értelmét. Ha ez így is van, akkor sem jelenti azt, hogy egy napon nem kopogtat be hozzád ez az életérzés.

Kedvetlenség

Szóval mit tegyünk akkor, ha nincs kedvünk semmihez?

Íme, pár jó tanács:

  • Menj ki a természetbe! Sétálj, fuss, vagy bicajozz!

Legtöbben betondzsungelben lakunk, ami valljuk be őszintén, nem sok természetes anyagot tartalmaz. A lakótelepek emberi kezek alkotásai. A természet viszont Isten kezének a lenyomata, így nem véletlen, hogy sokkal jobban érezzük magunkat már akkor is, ha csak  rövid időt töltünk a szabadban.

  • Keress magadnak egy hobbit!

Ha csak a megszokott feladataidat végzed el nap mint nap, akkor előbb-utóbb rabszolgának fogod érezni magad, vagy egy olyan mókusnak, aki nem tud kiszállni a kerékből. Ezért szükséged van egy olyan tevékenységre, ami kiszakít téged a mindennapok rohanásából.

  • Tedd félre az elektromos kütyüidet!,

Hm. Ezt a bejegyzést is valamilyen elektronikus eszközön olvasod. Mégis azt mondom, hogy használd kevesebbet ezeket a kütyüket, mert sokszor észre sem vesszük azt, hogy mennyi hasznos dologra fordítandó időt rabol el tőlünk.

  • Ne csinálj semmit!

Lehet most az gondolod, ez könnyen fog menni. Na, akkor tedd a következőt: kapcsold ki a tévét, rádiót és minden kommunikációs eszközödet, majd vonulj félre egy szobába, és csak ülj egy helyben legalább fél órát! Majd gondold át a napodat, mit tettél jól, és mit kellene másképp csinálnod. Akár le is írhatod, de ennek a gyakorlatnak a célja  az, hogy dolgozz magadon úgy, hogy közben nem csinálsz semmit, hanem csak gondolkodsz.

  • Olvasd a Bibliát!

Mielőtt elkattintanál innen, kérlek olvasd el a következő verset:

János evangéliuma 6:63

A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit: a beszédek, amelyeket én szólok nektek, lélek és élet.

Tehát az Isten szavából élet árad rá az emberre, ami teljes változást tud létre hozni.

Newton a következőket írta egyik levelében:

„Mélyen hiszem, hogy a Biblia Isten Igéje, amelyet ihletett emberek írtak le. Mindennap olvasom a Bibliát”

Legújabb kutatások azt állítják, hogy Newton többet foglalkozott a Biblia tanulmányozásával, mint a fizikával, mégis óriási felismerésekre tett szert.