Hogyan tudom meghallani Isten hangját?

Rohanó világunkban nagyon nehéz odafigyelnünk minden ingerre ami ér bennünket. A rengeteg intézni való, a média, a közösségi oldalak számtalan információval bombáznak bennünket. Az elmúlt évek során életünk alapjaiban változott meg, olyannyira, hogy ma egyetlen nap alatt több hír ér el bennünket, mint amennyit egy középkori ember egész életében feldolgozott volna.

Ilyen körülmények között nagyon nehéz odafigyelni Isten hangjátra, főleg abból a kontextusból szemlélve, amikor Illés Isten hangját is úgy jellemzi, hogy “… halk és szelíd hang [hallatszék]”. Ezt a hangot csak csendes körülmények között lehet észre venni, a zajban és a rohanás által gerjesztett szélben semmiképen sem. Ahhoz, hogy meghald Isten hangját le kell lassítanod és le kell nyugodnod. Péter amikor megkapta a kinyilatkoztatást arról, hogy a nemzetek felé is kell hirdetni az evangéliumot, épp egy tengerparti ház felső emeletén imádkozott. Ez arra enged következtetni, hogy igen is fontos lelassítani és egy kicsit félrevonulni. Íme pár tipp ahhoz, hogy milyen lépések segíthetnek neked abban, hogy meghald Isten hangját:

1. Minden nap szánj időt a csendes időszakokra, amikor elvonulhatsz és elmélyülhetsz a Biblia olvasásában.
2. Minden nap válassz ki egy bizonyos időt az imádságra, ezzel létrehozva egy szent időt, amikor tudatosan elcsendesedhetsz és Isten felé fordulhatsz.
3. Alakíts ki egy személyes imateret az otthonodban, ahol zavartalanul tudsz imádkozni és elmélkedni.
4. Naponta többször is állj meg egy-egy pillanatra, hogy tudatosítsd magadban Isten jelenlétét és irányítását.
5. Vegyél részt közösségi imacsoportokban, ahol megoszthatod másokkal az imádság erejét és gyógyító hatását.