Böjt

A böjt csodálatos hatásai: 4 érv, amiért érdemes kipróbálni

A böjt szó hallatán talán te is összerezzensz. A legtöbb hívő inkább adakozna a pénzéből, mint hogy egy napra lemondjon az ételről. Enyhe böjtiszonyban szenvedünk… Pedig a Biblia szerinti böjt nem önsanyargatást jelent, és nem egyenlő a fogyókúrával – sokkal több annál. A böjt megtisztítja a testedet, és egészségesebbé tesz. Elmélyíti kapcsolatodat az Úrral, amit a rutinszerű vallásos életben nem élhetnél át. Sőt, igazi elsősegély a krízisek és válságok idején.

Böjt

Don Colbert orvosdoktor így fogalmaz Toxic Relief (Méregtelenítés) című könyvében: „Szomorú, de valójában magunk ássuk a sírunkat késsel-villával!”

A Gyomorkirály

Mindannyiunkban él egy „Gyomor király”, amely már a teremtés kezdetétől fogva gyötri az emberiséget. Ádám és Éva szó szerint „kiették magukat” az Édenkertből.
Megdöbbentő, hogy a kísértő az ételt használta fel arra, hogy bűnbe vigye Ádámot és Évát, és előidézze az egész emberiség bukását. Jézus pedig éppen az ételektől való tartózkodással, negyven napos böjttel kezdte meg földi szolgálatát a pusztában. (Máté 3:16 – 4:11).
Részlet a Mai Forrás Magazin februári számából.

Sajnos tény, hogy az Európai Unión belül a magyarok az elsők az elhízásban, de világszinten is a negyedik legkövérebb nemzet a magyar. Pedig nem kellene ennek így lennie! Ezen lehet, és kell is változtatni!
A mértékletesség minden területen nagy erény, viszont véleményem szerint sokak számára az evés területén a legnehezebb gyakorolni.

Talán te is feltetted már magadnak a következő kérdéseket:
– Mit tegyek, ha annyira éhes vagyok és olyan nehéz ellenállni a kísértésnek?
– Szeretnék én változtatni, de kihez forduljak, mikor annyi féle „tuti fogyókúrát” kipróbáltam már és egy sem működött igazán?
– Mit lehet, és mit nem lehet ennem és mit kell figyelembe vennem, számolgassam a kalóriákat?

Ezekre és még sok más fontos kérdésre keressük a választ az oldalunkon, és megpróbálunk támogatást nyújtani azoknak, akik szeretnének változtatni, szeretnének mértékletesen étkezni, szeretnének megtanulni úgy böjtölni, hogy ne „haljanak óránként éhen” és a figyelmük központjából kikerüljön az étel hiánya, miközben böjtölnek.

Döntsük le közösen trónjáról a „Gyomor királyt”!
Kezd el már ma, tedd meg az első lépést, határozd el magad az életmódváltásra!
Megpróbálunk segíteni ebben, tanácsokkal, tippekkel, és működőképes „hack-ekkel” amelyek alkalmazásával sikeres leszel és nem kell félned a kudarcoktól, hanem le tudod győzni a falánkságot, a mértéktelenséget és az étkezéssel kapcsolatban egy új szemléletet tudsz elsajátítani.