Jézus-gyógyít

Ha megfelelően nézel Jézusra, jönni fog a csoda!

Monda neki Jézus: Asszony, mit sírsz? kit keresel? Az pedig azt gondolván, hogy a kertész az, monda neki: Uram, ha te vitted el őt, mondd meg nekem, hová tetted őt, és én elviszem őt. (János 20:15)

Jézust a korabeli emberek sokszor csupán egy egyszerű munkásnak látták, egy ácsnak vagy mint ebben a szakaszban, egy kertésznek. Jézusra ma is sokszor csak így gondolnak, és nem tudják, hogy ki Ő valójában. Hallottak róla, de nem jelent számukra semmi különlegest, csupán csak egy kertész vagy egy ács, valaki, aki a kereszten függ az utca kereszteződésben, vagy egy kisbaba a betlehemi jászolban.

Te mit gondolsz Jézusról?

Ha számodra is csak egy egyszerű ember, akkor nem fog tudni változást hozni az életedbe. Jézus a szülőfalujában sem tudott sok csodát tenni, mert csak az ács fiát látták benne. Ott ahol Messiásként néztek rá, ott a vakok láttak, a süketek fülei megnyíltak, és a sánták újra jártak.
Jézus nem csak egy átlagos ember volt. Ő az Isten Fiaként érkezett közénk, hogy megmutassa a szeretet erejét. A Biblia tele van olyan eseményekkel, ahol Jézus csodákat tett. Vakok láttak, bénák jártak és halottak támadtak fel az Ő jelenlétében. Ezek a csodák nem csak az akkori időkben történtek meg, hanem ma is megtörténhetnek a mi életünkben.

Azonban ahhoz, hogy a csodák bekövetkezzenek az életünkben, fontos, hogy helyesen nézzünk Jézusra.

 

Nemcsak mint egy ácsra vagy kertészre, hanem mint Isten Fiára és Megváltóra. Jézus a mi üdvösségünk és a reményünk forrása. Ha hittel fordulunk felé, és elfogadjuk Őt életünk Uraként, akkor őszinte kapcsolatot építhetünk vele.

Tehát fontos, hogy megfelelően nézzünk Jézusra.

Hogyan tehetjük ezt meg?

  1. Ismerjük meg Jézust: Olvassunk a Bibliában a Jézusról szóló részeket. Tanulmányozzuk az Ő tanításait, csodáit és szeretetét. Ismerjük meg az igazságot róla, hogy képesek legyünk valóságos kapcsolatot kialakítani vele.
  2. Higgyünk benne: Higgyünk abban, hogy Jézus az Isten Fia, aki meghalt és feltámadt értünk. Higgyünk abban, hogy Ő az üdvösségünk és a reményünk forrása. Higgyünk abban, hogy Ő képes csodákat tenni az életünkben.
  3. Legyünk kapcsolatban Vele: Imádkozzunk Jézushoz, beszéljünk hozzá, osszuk meg Vele örömeinket és gondjainkat. Engedjük, hogy vezessen bennünket az életünkben, és bízzunk abban, hogy őszintén törődik velünk.
  4. Várjuk a csodát: Legyünk nyitottak és fogadjuk be a csodákat, amiket Jézus hozhat az életünkbe. Bízzunk abban, hogy Ő képes változtatni a körülményeinken, meggyógyítani a betegségeket, helyreállítani a kapcsolatainkat.

A csoda nem mindig azonnal történik meg, de ha megfelelően nézünk Jézusra és hittel követjük Őt, akkor biztosak lehetünk abban, hogy eljön majd az idő, amikor megtapasztaljuk az Ő csodálatos beavatkozását.

Ne engedjük, hogy a külső körülmények vagy más emberek véleménye határozza meg azt, hogy miként nézünk Jézusra. Lépjünk túl a hétköznapi megközelítésen, és tekintsünk rá Isten Fiaként, aki az életünkben csodákat tud tenni. Higgyünk abban, hogy Ő elhozza a változást, aki képes átalakítani az életünk minden területét.

Ha megfelelően nézünk Jézusra, és ragaszkodunk hozzá, akkor megtapasztalhatjuk a csodákat az életünkben. Lehet, hogy ezek nem mindig a várt formában vagy időben érkeznek, de az Ő szeretete és gondoskodása mindig velünk lesz. Higgyünk abban, hogy Jézus a megfelelő időben és módon cselekszik, és hogy a csoda, amit elkészített a számunkra, valóra fog válni.

Ne feledd:

Ha megfelelően nézünk Jézusra, jönni fog a csoda az életünkbe!