házasság

Szerelmi szimfónia: A házasság finom hangolása

A házasság egy csodálatos ajándék, amit Isten adott nekünk, hogy megosszuk az életünket valakivel, akit szeretünk. De ahogy minden ajándék, a házasság is gondozást és ápolást igényel. Nem elég egyszer kimondani az “igen”-t, hanem minden nap újra meg kell erősíteni azt. Hogyan tehetjük ezt meg? A legfontosabb, hogy harmóniában legyünk a házastársunkkal. “Hogyan járhatnak ketten együtt, ha nem egyeznek meg?” (Ámós 3:3) – kérdezi a Biblia. Ez azt jelenti, hogy a férjnek és a feleségnek össze kell hangolniuk a gondolataikat, az érzéseiket és a cselekedeteiket. Nem lehetünk egységesek, ha ellentmondunk egymásnak, vagy ha nem tiszteljük egymás véleményét. A házasság olyan, mint egy zenekar, ahol minden hangszernek össze kell illenie a többivel. Ha egyikük hamisan játszik, az elrontja az egész zenét. Ezért fontos, hogy rendszeresen “hangoljuk fel” a házasságunkat.

házasság

Hogyan tehetjük ezt?

 

Az egyik legjobb módja annak, hogy egységet tartsunk a házastársunkkal, az a kommunikáció. Beszélgessünk sokat egymással, osszuk meg az örömeinket és a bánatainkat, hallgassuk meg egymás problémáit és vigasztaljuk, bátorítsuk egymást. Ne féljünk elmondani, hogy mit érzünk vagy mit szeretnénk. A kommunikáció segít megérteni egymást és közelebb hozni bennünket egymáshoz.

 

De nem elég csak beszélni, hanem cselekedni is kell. Mutassuk ki a szeretetünket kis gesztusokkal, mint például egy ölelés, egy csók, egy bók vagy egy meglepetés. Ezek a dolgok erősítik a köteléket és fokozzák az intimitást. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy időt szánjunk egymásra. Tervezzünk közös programokat, mint például egy romantikus vacsora, egy kirándulás vagy egy filmnézés. Ezek az alkalmak segítenek fellobbantani a lángot és újra felfedezni egymást.

 

Napi feladat: Próbálj meg valami kedveset tenni a házastársadért ma. Lehet valami apróság, mint például egy kedves üzenet vagy egy virágcsokor, vagy valami nagyobb dolog, mint például egy masszázs vagy egy színházjegy. A lényeg az, hogy mutasd meg neki, mennyire fontos neked.

Pl. Írj neki egy szerelmes levelet és rejtsd el a pénztárcájába, süsd meg a kedvenc süteményét és vidd haza neki vacsorára, vegyél neki jegyet a kedvenc zenekarára és kísérd el őt a koncertre… 🙂